SpeedyBet betala med Swish

Hos SpeedyBet går det att sätta in pengar att spela för med hjälp av Swish. Detta är en fördel för spelaren då det är enkelt att komma igång med och även avgiftsfritt. När användaren har valt att betala med Swish och pengarna har kommit in går det bra att börja spela. Swish är ett betalningssätt som är säkert och även går snabbt att använda.

Betala med Swish hos SpeedyBet – hur går det till?

För att använda Swish kan användaren trycka på “Betala” i sin Swish-app. Där skriver användaren sedan in Swish-numret till SpeedyBet och beloppet som hen vill betala. Det går också att scanna in SpeedyBets QR-kod. Användaren godkänner därefter betalningen med Mobilt BankID, vilket ger en hög säkerhet vid överföringen av pengarna. När detta är gjort är användaren klar med betalningen, och en bekräftelse visas på att betalningen lyckats.

För att underlätta när användaren vill betala med Swish till ett företag som SpeedyBet så går det att lägga till företaget som en favorit i Swish-appen. Detta går att göra genom att gå in på profilen och där se under “Favoriter”.

Mer om Swish

Swish är en mobilapplikation som användaren kan föra över pengar med. Att betala med Swish sker genom att användaren fyller i telefonnumret hos den privatperson eller det företag som ska ta emot betalningen. Detta gör det möjligt att snabbt föra över pengar. För att kunna betala med Swish behöver användaren ha ett svenskt personnummer.

Det går att använda appen i tre olika format. Swish finns för privatpersoner, men också för företag och handel.

Swish grundades år 2012 av flera stora svenska banker; Danske Bank, Länsförsäkringar Bank, Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank och Sparbankernas Riksförbund. Dessa banker har lång erfarenhet av att hantera betalningar, vilket ger användaren en hög säkerhet. I dag används Swish av en stor del av den svenska befolkningen.

Så används Swish

Mobilapplikationen går att använda på både iOS och Android. För att kunna erbjuda Swish som tjänst behöver bankerna vara anslutna till Bankgirots system “Betalningar i Realtid”. Kopplingen som bildas mellan telefonnummer och bankkonto registreras via internetbanken. Här kan användaren sätta en gräns för hur många betalningar som kan göras, hur mycket och hur ofta.

Förberedelser

Användaren kan välja om hen vill både kunna skicka och ta emot betalningar, eller bara ta emot betalningar. Banken använder en kod som skickas ut till användaren via SMS, och på så vis verifierar användarens telefonnummer.

När användaren ska betala med Swish till SpeedyBet behöver användarens mobil ha en app för Mobilt BankID installerad och inställd på enheten. Om användaren behöver sätta in större belopp än vad som tillåts i appen går detta också att göra via Swish, men då behöver överföringen registreras först i internetbanken. Användaren kan endast ansluta ett av sina mobilnummer till sitt bankkonto.

Betalningsmöjligheter

För att tjänsten ska fungera behöver användaren ha ett svenskt bankkonto i en internetbank. Minimiålder varierar mellan bankerna. För att betala med Swish till SpeedyBet krävs dock att användaren är myndig.

Till en början fanns det endast möjlighet att betala med Swish för privatpersoner, men sedan 2014 går det även för företag, organisationer och föreningar att få ett Swish-nummer. Användaren kan också betala med Swish genom att läsa av en QR-kod.

När användaren valt att betala med Swish blir betalningen loggad. Det går att se information som inkluderar mottagarens telefonnummer, belopp som betalats, referens till transaktionen, och det meddelande som användaren eventuellt har lagt till.

Säkerhet med Swish

När användaren väljer att betala med Swish är det viktigt att kunna lita på att betalningen är säker. För att tillgodose detta garanteras säkerheten genom att Mobilt BankID används. Lösenordet som skickas krypteras, och det sker ingen lagring lokalt på enheten.

Swish ringer inte upp och ber om personliga uppgifter eller begär tillgång till användarens BankID. Om detta sker bör användaren omgående avsluta samtalet. Därefter bör hen kontakta banken, och göra en polisanmälan.

Fördelen med att betala med Swish är att användaren inte behöver lämna ut sitt kontonummer till någon. Det enda som krävs för att betala med Swish är mobilnumret till en privatperson. Om det gäller ett företag som SpeedyBet så behövs det endast ett Swish-nummer.

När användaren ska betala med Swish och godkänner betalningen, så visas det fullständiga namnet och beloppet hos mottagaren. Där har användaren en möjlighet att kontrollera så att alla uppgifter är korrekta. Om någon uppgift är fel, går det att avbryta transaktionen. Så fort en betalning är färdig får användaren en visuell bekräftelse, och det kommer upp en notis när en betalning har mottagits. På detta vis har användaren alltid full koll på vad som sker.

Funktioner hos Swish

Det kostar inget att betala med Swish, eller att ladda ner och installera appen.

Om användaren väljer att byta telefonnummer, så måste hen koppla bort det gamla numret från Swish och ansluta ett nytt. Detta sker via användarens internetbank. Därefter behöver Swish-appen omaktiveras, för att den ska innehålla rätt information.

Användaren behöver inte oroa sig över att logga ut ur Swish. När hen har loggat in med Mobilt BankID är hen endast inloggad under en kort tid, och blir därefter automatiskt utloggad. Men det går också att gå in på profilen och där välja utloggning.

Ifall ljudet från appen känns störande när man väljer att betala med Swish så finns det en möjlighet att stänga av det i mobiltelefonens systeminställningar.

För att kunna betala med Swish behöver användaren ha en surfplatta eller en smartphone. Swish-appen måste finnas på enheten tillsammans med Mobilt BankID för att betalningen ska kunna fullföljas.

Det går inte att ha samma Swish på flera enheter och betala med Swish från dessa. Det beror på att Swish-appen och Mobilt BankID måste finnas på samma enhet. För att ansluta flera mobilnummer och bankkonton till Swish behövs det en enhet för varje mobilnummer och bankkonto.

Om användaren försöker skicka pengar till någon som saknar Swish, till exempel genom att skriva in ett nummer som inte är anslutet, så är det ingen fara. Vid ett sådant tillfälle får användaren ett meddelande om att det inte går att utföra betalningen.

© 2019 All Rights Reserved